Ca sa pregatesti un eveniment frumos, te pregatesti din timp: cauti o locatie deosebita, hotarasti un meniu spectaculos, iti imbogatesti garderoba cu cele mai extraordinare rochii/costume si cauti un fotograf care sa-ti surprinda cat mai complet intreaga poveste. Daca am descris ce-ti doresti chiar tu, iti prezint propunerea mea pentru ca ziua sa fie completa: 2 fotografi! Am si argumente:

1. Primul considerent pentru aceasta recomandare este faptul ca nunta/botezul este eveniment live. Am avut onoarea sa fiu fotograf multor cupluri in ziua lor speciala si inteleg deplin complexitatea si unicitatea clipelor. Momentele importante se succed cu rapiditate si oricat as incerca sa bifez singur cadrele prioritare pentru voi, in echipa misiunea este indeplinita.

2. Castigarea timpului. In general pregatirile mirilor se desfasoara in locatii separate, asa ca doi fotografi pot surprinde cadre emotionante si valoroase, foarte apreciate de clientii nostri. Va atasez cateva exemple pentru a intelege si tehnic rolul fiecaruia:

3. Imortalizarea unor momente incognito. Clientii nostri sunt foarte surprinsi cand gasesc printre fotografiile lor momente deosebite, surprinse cu multa emotie, de care ei nu stiau.

Frecvent aud replica ” Asta cand s-a intamplat ? “ ,” Ce bine ca ai surprins-o si pe bunica” , „Wow, de asta nici nu stiam!”

4. Unghiuri diferite, emotii puternice. In cadrul de mai sus puteti vedea cum un fotograf era in spatele mirilor la intrare si celalalt in fata mirilor; perspectivele sunt cu totul si cu totul aparte. O optica diferita aduce cu ea multa emotie si bucurie.

5. Importanta cuvenita participantilor . De curand am fost si eu nas si am simtit personal incarcatura emotionala. Oferim o atentie sporita tuturor celor implicati in eveniment “in linia intai”: miri, nasi, parinti, familia apropiata. Organizandu-ne cat mai eficient, ( atunci cand se poate) un fotograf exploateaza la maxim timpul cu mirii, iar al doilea inrameaza amintirile apropiatilor.


In cazul de fata, evenimentul a fost unul foarte bine organizat si la fiecare 5,10 minute se intampla ceva. In situatia de fata era imposibil sa poata fi acoperit totul de un singur fotograf.

Dupa cum vedeti receptia invitatilor se facea afara in gradina, un fotograf a ramas la coltul foto si au fost fotografiati toti invitatii iar celalalt a surprins socializarea, detaliile din interiorul salii, unde mai apoi am intrat cu toti invitatii. Nu am fi avut timp sa surprindem tot ce am fi vrut si am fi pierdut momente frumoase. Nu era pacat?

In situatiile in care programul permite, fotograful secund poate lua separat pentru cateva fotografii memorabile parintii, nasii, si restul invitatilor ( cine a mai colaborat cu noi, stie la ce ma refer 🙂 ). Toate aceste cadre vor face din evenimentul vostru unul memorabil!

Incepand cu primirea mirilor si continuand cu dansul lor, apoi cu petrecerea, am cautat tot timpul sa nu avem aceleasi incadrari, sa acoperim intregul grup de invitati, sa surprindem cat mai multe din momentele intime si profunde ale mirilor ( fotografiile alb negru).

In entuziasmul clipei, nu intelegi exact valoarea fotografiilor, dar cand le ai in mana constientizezi fiecare secunda cu emotia si bucuria ei. Locatia este importanta, dar la sfarsitul evenimentului plecati acasa. Florile aduc finete si eleganta decorului, dar se ofilesc. Rochia si costumul sunt importante pana le dezbracati, apoi aduna praf. Singurele care raman sunt verighetele si amintirile. Faceti tot posibilul sa aveti fotografii cat mai multe, cat mai pline de emotie si spontaneitate, care sa va aduca aminte de ziua voastra cu duiosie si de ce nu, lacrimi in ochi!